Obavijest za roditelje učenika 29 osnovnih škola Grada Splita

0

Budući da od ove godine sredstva za nabavku udžbenika osigurava Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Split je u Proračunu za 2019. godinu osigurao 5.000.000,00 kuna za nabavku drugih obrazovnih materijala za učenike 29 osnovnih škola kojima je osnivač Grad Split.

Drugi obrazovni materijali uključuju slijedeća nastavna sredstva: radne bilježnice, zbirke zadataka, kutije za tehnički odgoj, likovne mape, atlase i ostala sredstva koja su u pojedinim školama odabrana za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda utvrđenih predmetnim kurikulumom. Osnovne škole Grada Splita će do početka nastavne godine nabaviti druge obrazovne materijale za 13717 upisanih učenika i to sva potrebna nastavna sredstva za školsku godinu 2019./2020., osim likovnih mapa.

Nabavku udžbenika i drugih obrazovnih materijala vrše osnovne škole. Kompleti udžbenika i drugih obrazovnih materijala učenike će dočekati na klupama prvog dana nastave, 09. rujna 2019. godine. Nabavljeni drugi obrazovni materijali su vlasništvo škola i one ih daju na uporabu učenicima.

Druge obrazovne materijale koji su namijenjeni višegodišnjem korištenju učenici su dužni vratiti u školu na kraju nastavne godine.