Obilježava se 40 godina od Osmih mediteranskih igara!

0

Nizom aktivnosti ovog tjedna Split će obilježiti 40 godina od Osmih mediteranskih igara koje su na novoizgrađenom stadionu Poljud svečano otvorene 15. rujna 1979. Taj se datum već godinama obilježava kao Dan splitskog sporta.

To je bio početak jednog pravog sustavnog organiziranog djelovanja sporta u Splitu. Za svaki sport potrebna je infrastruktura, a koju do tada nismo imali.,  rekao je predsjednik Splitskog saveza sportova Nenad Periš.

U utorak će se u 18 sati održati utrka na 10 kilometara od stadiona Poljud do Rive.

U četvrtak će se u 17.30 odigrati revijalna nogometna utakmica splitskih sudionika Mediteranskih igara. U petak će na Pjaci biti otvorena prigodna izložba (18 h), a u Palači Milesi Svečana akademija (19 sati).

U subotu će se održati Dani otvorenih vrata u svom objektima pod upravom Javne ustanove Špotrski objekti. Djeca će se moći okušati u raznim sportovima i učlaniti u neki od klubova. Održat će se i kvalifikacijski turnir vaterpolskog LEN kupa, te veteransko prvenstvo Hrvatske u plivanju.

U nedjelju, na Dan splitskog sporta, u 17.30 će Šime Strikoman na Rivi snimiti Milenijsku fotografiju, slijedi svečani defile svih splitskih klubova, podjela nagrada Splitskog saveza sportova (Trofej Fabjan Kaliterna za životno djelo i nagrade za klubove koji slave okrugle obljetnice) i priznanja sudionicima i osvajačima medalja na Mediteranskim igrama 1979.

Proslava će završiti uz koncert i vatromet.