Obilježavanje 30. godišnjice smrti Dražena Petrovića

0

U Šibeniku će u srijedu, 07. lipnja 2023. g. biti obilježena tužna 30. godišnjica tragičnog stradanja Dražena Petrovića.

Prigodnim programom uz polaganje cvijeća i paljenje svijeća kod Draženovog spomenika na Baldekinu s početkom u 10,30 sati košarkaškog Mozarta prisjetit će se brojni Šibenčani te izaslanstva Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije, sportskih klubova i udruga.

U sportskoj dvorani na Baldekinu, u sklopu manifestacije  „30 godina bez Dražena“, istog dana započet će košarkaški turnir U-20 reprezentacija na kojem sudjeluju Kanada, Crna Gora, Češka i Hrvatska.  Manifestacija „30 godina bez Dražena“ održava se u organizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza, OKK Dražen Petrović i Grada Šibenika.

Na tvrđavi Barone u subotu, 10. lipnja 2023.g. u organizaciji Kulturne Udruge ‘Šibenska kartulina‘, a u suradnji s Gradom Šibenikom, Turističkom zajednicom grada Šibenika i JU Tvrđava kulture,  bit će prikazan film „Naš Mali“, autorice Ivane Guberine. Projekcija filma započinje u 20,30 sati.