Zaštita djece od seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja

0

Obilježava se Europski dan zaštite djece od seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja (18. studenog), te Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe djece i Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece (19. studenog).

Policijska uprava splitsko-dalmatinska obilježit će ovaj dan u suradnji s Gradom Solinom tako da će policijski službenici Ureda načelnika dana 16. studenog 2023. godine (četvrtak), u prostorima Teatrina Gradske knjižnice Solin, u Solinu, Ulica kraja Zvonimira, s početkom u 17.00 sati održati predavanje na temu ugroze dječjih prava, s posebnim osvrtom na aktualno stanje u svezi pojavnih oblika seksualnog iskorištavanje i zlostavljanja djece te će ukazati i na potrebu da se u svrhu prevencije, na tu temu trebaju kontinuirano provoditi edukacije kako djece svih školskih uzrasta, tako i njihovih roditelja i stručnih djelatnika odgojno-obrazovnih institucija.

Istom prigodom i uz angažman Mobilnog preventivnog centra policije, na prostoru ispred zgrade Teatrina biti će policijski službenici Ureda načelnika koji će dijeliti preventivne materijale.