Obilježen 55. rođendan Dražena Petrovića

0

Prigodnim programom kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu danas je obilježen njegov 55. rođendan.

Izaslanstva Grada Šibenika i Šibensko- kninske županije, sportskih klubova i udruga položila su cvijeće uz njegov spomenik u znak sjećanja na jednog od najvećih hrvatskih i svjetskih košarkaša svih vremena čiji je život prerano završio u automobilskoj nesreći 1993. godine.

Simboličnom gestom, puštanjem u zrak 55 balona, djeca šibenskih vrtića i osnovnih škola danas su podsjetila koliko bi Dražen imao godina da se nije dogodila tragična nesreća

Miro Kotarac, nekadašnji Draženov trener, prisjetio se njegovih košarkaških početaka, ustrajnosti te sportskih uspjeha, a prigodnim riječima okupljenima se obratio i zamjenik župana Šibensko-kninske županije Nikola Blažević. Klapa Bunari otpjevala je pjesmu ‘Život leti kapetane’,  a  program su moderirali učenici OŠ Juraj Šižgorić Ante Vlahov i Bruna Kapeli.

Cvijeće i svijeće položeni su i ispod Draženovog koša u Ulici Petra Preradovića.

U sklopu obilježavanja rođendana Dražena Petrovića proteklog vikenda održane su atletske utrke Šibenskih deset i Draženova četvorka i kadetski košarkaški turnir ‘Sjećanje na Dražena’. Na zgradi Gradske uprave prigodno je postavljen dres dimenzija 7 x 5 metara, verzija najpopularnijeg Draženovog dresa iz vremena dok je igrao za Šibenku. Dres je izradila šibenska dizajnerica Karmen Herceg.