Objavljen crkveni program za svetog Duju

0

Ove godine izostaje fešta za Dan Grada Splita koji se obilježava 7. svibnja, a navečer će se na TV-u emitirati koncert koji je snimio Petar Grašo na praznom Peristilu. Objavljen je crkveni dio programa proslave svetoga Dujma – zaštitnika grada Splita i Splitsko makarske nadbiskupije.

Neće biti masovnog okupljanja na Rivi ni u bilo kojem dijelu grada.

Evo i crkvenog programa:  

Prva Večernja i otvaranje moćnika sv. Dujma (srijeda, 6. svibnja – u 18.30 sati)

Otvaranjem moćnika sv. Dujma u splitskoj prvostolnici, večer uoči same svetkovine, započinje središnja proslava Sudamje. Kao što je običaj, moćnik s Dujmovim relikvijama na oltaru sv. Dujma otvaraju prepozit Metropolitanskog kaptola i splitski gradonačelnik. Slijede Pohvale svetom Dujmu, a zatim se moli svečana Večernja molitva. Prigodni nagovor održat će kanonik don Jure Vrdoljak.

Prijenos na Laudato TV-u, YouTube kanalu i Facebooku SMN, na Facebooku Gospa Sinjska, Facebooku Karmelićani Split (uživo) i na TV Jadranu (snimka u 21.30 sati).

 Svetkovina sv. Dujma (četvrtak, 7. svibnja 2020.)

Svečanu svetu misu u 10.00 sati predvodi nadbiskup mons. Marin Barišić

Prijenos na Prvom programu HRT-a, zatim na Laudato TV-u, TV Jadranu, YouTube kanalu i Facebooku SMN, na Facebooku Gospa Sinjska, Facebooku Karmelićani Split te radijski prijenos na Radio Mariji.

Dodajmo kako će od 18:00 sati s rive krenuti pokretna pozornica koja će obilaziti splitske kvartove na kojoj će Marko Pecotić Peco sa svojim bandom pjevati dalmatinske hitove.