Objavljen ‘Lighthouse’ videospot Nine Kraljić – pogledajte!

0
Foto: Youtubeu/Screenshot

Nina Kraljić, hrvatska predstavnica na ovogodišnjemu Eurosongu, predstavlja službeni videospot za pjesmu “Lighthouse”!

Redatelj Filip Filković Philatz tvrdi kako je suradnja s Ninom bila sjajna i ističe smjernice koje su ga vodile u osmišljavanju scenarija: “Glavna je zamisao bila izgraditi cijeli svijet koji okružuje i zaokružuje i pjesmu i Ninu. Sve je zamišljeno kao dramolet na temelju neke velike pozadinske priče, koju je lagano pohvatati s pomoću niza malih uzoraka koje dajemo u spotu. Prve riječi zapisane na papir dok sam smišljao ideju bile su svemir, svjetlo, svjetionik (prekrižen crtom), kiša i neka prijetnja, a od toga je nastao scenarij”, izjavio je redatelj Philatz i dodao: “Mislim da svi očekuju svjetionik u spotu, ali mi smo napravili drukčiji svjetionik od očekivanoga. U njemu se nalazi jedna od dviju Nina u spotu, te se oko toga odvija i harmonični vrhunac spota.”

Nina Kraljić oduševljena je scenarijem i spotom koji je snimljen poput kratkometražnoga filma. Najviše joj se sviđa to što je tema nade simbolički i dublje prikazana te nema očekivanih motiva vode i svjetionika. “Pratimo priču zabrinute Nine na planeti Zemlji, koja traži svoju poveznicu s duhovnom Ninom, koja neopterećena zemaljskim poteškoćama i nevoljama lebdi mirna u svemiru i daje nadu. Na kraju spota problemi, u obliku opasnih statista, odvoze Ninu koja se s njima suočava, ali i spoznaje da nije sama te da ima zaštitu”, opisuje Nina Kraljić te o suradnji s Filipom, Antitalent produkcijom i čitavim timom govori: “Veliko je zadovoljstvo bilo raditi s tako talentiranom ekipom, a Filip je genijalac s pravom dozom autoriteta i poštovanja prema izvođaču. Nadam se daljnjim suradnjama i iznimno se osjećam privilegirano što sam imala priliku upoznati i raditi s tako divnim ljudima.”

Službeni audioisječak pjesme na Youtubeu trenutačno broji gotovo 2 milijuna pregleda, a promotivni video preko 600 tisuća. Eurovizijska stranica (eurovision.tv) vrvi uglavnom pozitivnim komentarima. Pohvaljuje se povratak Hrvatske na Eurosong, Ninin glas i izvedba, tekst i glazba. Mnogi smatraju da je pjesma “Lighthouse” jedna od boljih ovogodišnjih pjesama.

Podsjetimo, Nina Kraljić nastupit će u prvoj poluzavršnici Eurosonga, 10. svibnja u Stockholmu, a cjelokupni stožer hrvatske predstavnice vjeruje i u njezin plasman na završnicu natjecanja 14. svibnja.