Objavljene nominacije za 30. Porin!

0
Foto: Porin

Parni Valjak i Matija Cvek sa suradnicima osvojili su nominacije u čak sedam kategorija. Po četiri nominacije, zajedno sa svojim suradnicima, osvojili su Darko Rundek, Silente, Chui, Vanna i Davor Križić.Posebnost ovog Porina svakako je i broj prijava – u odnosu na prošlu godinu prijavljeno je čak 40 albuma više u kategoriji Album godine.

U kategoriji Album godine nominirani su:

Parni Valjak i prijatelji s albumom „Dovoljno je reći…Aki“, Tedi Spalato s albumom „Ime mi je nevažno“, Silente s albumom „IV“, Darko Rundek & Jazz orkerstar HRT-a s albumom „Za vašu posljepodnevnu razonodu“ te Chui s albumom „Zagreb-Berlin“.

Za Pjesmu godine nominirani su:

„Dani koji sjaje“ koju izvode Pavel feat. Sanja, Marinko i Zec, a koju potpisuje Aljoša Šerić, zatim „Guilty pleasure“ Mie Dimšić koju potpisuju Mia Dimšić, Vjekoslav Dimter i Damir Bačić, „Ponovo“ Parnog Valjka autora Huseina Hasanefendića Husa, „Trebaš li me“ Eni Jurišić i Matije Cveka autora Matije Cveka i Zvonimira Husnjaka i pjesma „Zamisli“ u izvedbi Massima autora Ivana Dečaka i Rajka Dujmića.

Nominaciju za Najbolju žensku vokalnu izvedbu osvojile su:

Ivana Kindl za skladbu „Netko ko me čuva“, Lu Jakelić za skladbu „Kuća“ i Vanna za skladbu „Želja“.

Nominaciju za Najbolju mušku vokalnu izvedbu osvojili su:

Dino Jelusić za skladbu „Ti to dobro znaš“, Massimo za skladbu „Zamisli“ i Matija Cvek (u suradnji s Big Bendom Bjelovar) za skladbu „Visine“.