Očekuju se gužve zbog blagdana

0

Zbog blagdana Svih svetih i Dušnog dana očekuje se pojačan promet.

Povodom obilježavanja blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, do 2. studenog 2017. na području Republike Hrvatske, pa tako i Splitsko-dalmatinske županije očekuje se povećan promet vozila i kretanja građana, posebno na prilaznim cestama prema grobljima.

Obavještavamo građane da će tim povodom policijski službenici pojačano vršiti regulaciju prometa, te nadzirati promet vozila i pješaka.

Na svim važnijim cestovnim pravcima, kao i prilaznim cestama prema grobljima, osigurati će se nazočnost policijskih službenika i prometnih ophodnji, radi nesmetanog odvijanja cestovnog prometa.

Na području Grada Splita policijski službenici će vršiti kontrolu prometa na prilazima gradskom groblju, te oko tržnica.

Vozače upućujemo da se prilaznim prometnicama grobljima kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom kretanja, odnosno da prilagode brzinu vozila uvjetima i stanju u prometu, da prilikom dolaska u blizinu groblja ne parkiraju vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje, na mjestima i na način da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu, te smanjuju uočljivost pješaka.

Građanima savjetujemo da u što većoj mjeri koriste vozila javnog prijevoza, kako bi se na taj način spriječilo stvaranje većih zastoja u prometu, te ih molimo da poštuju smjernice i zapovijedi policijskih službenika, u cilju neometanog odvijanja prometa i sigurnosti svih sudionika u prometu.