Od nedjelje privremena regulacija prometa na ulazu u Split

0
Foto: pixabay.com

Hrvatske ceste d.o.o. objavile su obavijest o privremenoj regulaciji prometa koja će vrijediti od nedjelje, 26.09.2021. do sljedeće nedjelje, 3.10.2021. godine, a nastavno na početak radova na projektu Izgradnja rampe s deniveliranog kolnika D8 na zapadni servisni kolnik, neposredno iz čvorišta s Ulicom Domovinskog rata u Splitu.

Radovi izgradnje rampe s deniveliranog kolnika D8 na zapadni servisni kolnik, neposredno iz čvorišta s Ulicom Domovinskog rata u Splitu započeli su dana 21.09.2021. godine kada je postavljena i I. faza privremene regulacije prometa.

Za potrebe osiguravanja nesmetanog izvođenja radova i što bolje protočnosti prometa neophodno je izgraditi privremenu rampu kojom će vozila koja se kreću u smjeru sjever-jug po državnoj cesti DC 8 (Ulica Zbora narodne garde) moći zaobići gradilište, odnosno prijeći sa gornjeg deniveliranog kolnika na donji zapadni kolnik u smjeru Poljičke ulice.

Isključivo u ovoj fazi radova u trajanju od tjedan dana očekuju se značajne poteškoće u odvijanju prometa koje će se manifestirati pojačanim prometnim gužvama i zastojima u prometu za vrijeme izgradnje privremene rampe. Od 4.10.2021. godine nastupit će privremena regulacija prometa koja će imati znatno veću prometnu protočnost.

Donji denivelirani zapadni dio ceste od raskrižja Ulice Domovinskog rata i Ulice Zbora narodne garde (Jadranska magistrala – DC8) do raskrižja Poljičke ulice i Ulice Zbora narodne garde bit će zatvoren za sav promet u vremenu trajanja izgradnje rampe.

Regulacija će započeti u 20 sati, 26.09.2021. godine (nedjelja) te će trajati sedam dana, odnosno najkasnije do 20 sati, 3.10.2021. godine (nedjelja).

Za to vrijeme promet će se izmjestiti na sljedeće pravce:

1. Glavnina prometa će se odvijati preko Ulice Domovinskog rata – ulaz u Split (dvotračno) koja dalje vodi na nadvožnjak na Ravnim njivama te preko Zagorskog puta prema Velebitskoj ulici do Poljičke ulice

2. Sljedeća točka mogućeg obilaznog pravca je čvor Lovrinac gdje se preko Lovrinačke ulice pristupa Vukovarskoj ulici te omogućava spoj na Velebitsku ulicu

3. Također je potrebno napomenuti i alternativne pravce poput Solinske ulice koja vodi do Ulice Domovinskog rata te Zagorski put (Bauhaus) koji je prethodno opisan u točci 1

Mole se svi sudionici u prometu za strpljenje i razumijevanje te pridržavanje privremene regulacije prometa i danih uputa.

Ponavljamo, kako će od 4.10.2021. godine nastupiti privremena regulacija prometa koja će imati znatno veću prometnu protočnost.