Od ponedjeljka nastava na Sveučilištu u Splitu online

0
Foto: unist.hr

Ured za odnose s javnošću Sveučilišta u Splitu uputio je javnosti priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

U cilju zaštite zdravlja naših studenata i djelatnika, a vezano uz epidemiju koronavirusom, u petak, 13. ožujka održana je sjednica proširenog Rektorskog kolegija, na kojoj su uz upravu Sveučilišta u Splitu na čelu s rektorom prof. dr. sc. Draganom Ljutićem i čelnicima sastavnica, sudjelovali prof. prim. dr. sc. Boris Lukšić, dr.med, predstojnik Klinike za infektologiju KBC Split, doc. dr. sc. Nataša Boban, dr. med, specijalist epidemiologije Kliničkog zavoda za mikrobiologiju i parazitologiju KBC Split te izv. prof. prim. dr. sc. Anamarija Jurčev Savičević, dr. med., specijalist epidemiologije, voditeljica Jedinice za znanstveno-istraživački rad Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Nakon konzultacija na kolegiju te na osnovu javnog i jasnog istupa premijera Vlade Republike Hrvatske gospodina Andreja Plenkovića na današnjoj tiskovnoj konferenciji, rektor Ljutić je donio sljedeću Odluku:

1. Prestaje i odgađa se za dva tjedna izvođenje nastave na sastavnicama Sveučilišta (predavanja, seminari i vježbe, učenje u Knjižnici).
2. Vrata fakulteta su otvorena.
3. Djelatnici fakulteta (nastavnici) dužni su prema rasporedu doći na svoja radna mjesta i biti dostupni studentima.
4. Studiranje na našim sastavnicama se nastavlja drugim dostupnim modelima (on-line).
5. Administrativno osoblje nastavlja rad na Rektoratu i sastavnicama – svim onima koji ne mogu osigurati brigu za svoju djecu dozvoljava se rad od kuće.