Od ponedjeljka privremena regulacija prometa u Šibeniku

0
Foto: PR; Grad Šibenik

Od ponedjeljka, 3. listopada 2022.god. bit će uspostavljena privremena regulacija prometa u Ulici Petra Grubišića i Zadarskoj ulici, a sve zbog nastavka uređenja tih dviju šibenskih ulica. Riječ je o drugoj fazi radova postavljanja instalacija i uređenja kolničke konstrukcije koje izvodi izabrani izvođač, tvrtka TEC gradnja d.o.o.

Ugovor o radovima na uređenju Ulice Petra Grubišića i Zadarske ulice u Šibeniku te postavci vodovodnih i HT instalacija između Grada Šibenika, „Vodovoda i odvodnje“ d.o.o. i „Hrvatskog telekoma“ d.d., kao zajednice naručitelja, te TEC gradnje d.o.o., kao odabranog izvođača radova, potpisan je, inače, u veljači ove godine.

Odlučili smo radove obaviti u dvije faze – u prvoj fazi prišlo se uređenju Ulice Petra Grubišića, dok smo drugu fazu planirali realizirati nakon udarnih mjeseci turističke sezone. Tako će se od ponedjeljka pristupiti iskopima i rekonstrukciji instalacija u Zadarskoj ulici gdje će radovi trajati tri mjeseca. Valja istaknuti kako je ovo svojevrsni nastavak poslova obuhvaćenih projektom Aglomeracije kroz kojeg smo izgradili 52 kilometra sustava odvodnje i proveli izgradnju i rekonstrukciju 35 kilometara gradske vodoopskrbne mreže, kazao je Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

Ukupna cijena radova bez PDV-a u obe faze je, podsjetimo, 2.681.671,96 kuna, a vrijednost radova koje je naručio Grad Šibenik je 1.125.750,80 kuna (bez PDV-a). Vodovod i odvodnja d.o.o., pak, participira u ukupnoj cijeni sa 1.480.865,00 kuna (bez PDV-a), dok će naručitelj Hrvatski telekom d.d. za postavku HT instalacija izdvojiti 75.056,16 kuna (bez PDV-a).

Mole se stanovnici Ulice Petra Grubišića i Zadarske ulice te sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije.