Odgađa se nastavak sjednice splitskog Gradskog vijeća

0
Foto: RD

Dogovor HDZ-a i HGS-a nije postignut pa se po svemu sudeći neće nastaviti sjednica  splitskog Gradskog vijeća koja je planirana za danas u 10 sati. Vijećnici HGS-a ranije su najavili da neće doći na današnju sjednicu, a isto odluku donijeli su i HDZ-ovci, pa vladajući sami sebi ruše kvorum.

Razlog neslaganja koalicijskih partnera navodno se odnosi na zaključak s prethodne tematske sjednice o Marjanu gdje je gradonačelnik Andro Krstulović Opara prihvatio zaključak opozicije da se do kraja godine revidira rad Javne ustanove za upravljanje park šumom Marjan i po potrebi ista reorganizira.

Oporba poručuje da imamo igri prijestolja te da se ne radi o krizi vlasti nego političkoj trgovini. U međuvremenu se na Facebooku oglasio predsjednik splitskog HDZ-a i potpredsjednik Gradskog vijeća Petar Škorić.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Danas je održana tematska sjednica o stanju u Park šumi Marjan i ono što je najvažnije istaknuti jest jednoglasno usvajanje izvješća stručnjaka. Konsenzus svih vijećnika od iznimne je važnosti za sve naše sugrađane koji s pravom očekuju nastavak sanacije Marjana. Treba jasno istaknuti da će ova gradska vlast učiniti sve u svojoj moći kako bi ovaj naslijeđeni problem što učinkovitije riješila i nastavila borbu za očuvanje našeg najvrjednijeg resursa. Ova tema od širokog javnog interesa propatila je i opetovanim medijskim pritiscima, partikularnim oporbenim interesima, ali i željom pojedinaca za samopromocijom. Mogu se samo nadati kako će se budućim raspravama pristupiti na jedan kvalitetan, a ne populistički način.
Završetkom tematske, uslijedila je redovita 21. sjednica Gradskog vijeća, čiji je nastavak dogovoren sutra. U međuvremenu smo upoznati s odlukom HGS-a Željko Kerum o nedolasku na sutrašnju sjednicu. Iako je naša dosadašnja suradnja bila uspješna, stabilna i konstruktivna, kako u Gradu tako i u Splitsko-dalmatinskoj županiji, odluka o izostanku našeg koalicijskog partnera je legitimna i kao takvu je poštujemo. Pojedina pitanja oko kojih postoje nesuglasice dio su demokratskog procesa upravljanja i kao takva ne bi trebala utjecati na kvalitetu dosadašnje suradnje. Osobno smatram kako će se upravo takva, kvalitetna suradnja nastaviti i dalje, prije svega imajući u vidu interes naših sugrađana. Kao i do sada, sve nesporazume i različita promišljanja riješit ćemo argumentiranom raspravom na koalicijskim sastancima, a nakon toga uslijedit će i nastavak rada Gradskog vijeća. Podržavamo rad gradonačelnika Andro Krstulović Opara i njegova tima, kao i ciljeve i program za koji je dobio potporu naših sugrađana, a koji očekuju da taj posao uspješno i dovrši, zaključuje Petar Škorić.
zaključuje Petar Škorić.