Odgode sportskih događaja: Wimbledon sljedeći na redu?

0
Foto: wikipedia

All England Club će sljedeći tjedan odlučiti o odgađanju ili otkazivanju najvećeg svjetskog teniskog turnira. Wimbledon bi se trebao održati od 29. lipnja do 12. srpnja.

Formalno je odbačena mogućnost igranja bez gledatelja. Prema zajedničkoj odluci koju su donijeli ATP, WTA i Međunarodni teniski savez, odgođeni su svi turniri do 7. lipnja, među njima i WTA 125k turnir Croatia Bol Open na Braču. Roland Garros je još ranije promijenio termin s 20. svibnja na 20. rujna. Wimbledon je jedini Grand Slam turnir koji se igra na travi (nekad su se igrala tri, svi osim Roland Garrosa!), a treba uzeti u obzir i vremenske prilike u Londonu (kiša).

Aktivnosti u All England Clubu, Wimbledon Park Golf Clubu i Raynes Parku svedene su na minimalno održavanje travnatih terena i osiguranje objekata. Sredinom svibnja bi trebale početi pripreme kako bi turnir mogao početi u predviđenom terminu. U vrijeme turnira kroz All England Club dnevno prođe oko 40 tisuća ljudi.

Izazov bez presedana izazvan COVID-19 krizom bastavlja pogađati naše živote na načine koje nismo mogli ni zamisliti. Naše su misli sa svima pogođenima u Ujedinjenom Kraljevstvu i diljem svijeta. Daleko najvažnija od svih briga je javno zdravlje i odlučni smo ponašati se odgovorno kroz odluke koje donosimo, kazao je izvršni direktor All England Cluba Richard Lewis.