Odgođena prodaja Spaladium arene

0
Foto: wikipedija

Na današnjoj skupštini vjerovnika gdje je trebala biti donešena odluka o prodaji imovine stečajnog dužnika Spaladium arene, razlučni vjerovnici Erste banka i Uni credit banka predložili su da se odgodi prodaja imovine dok se ne donese odluka u drugom postupku pred arbitražnim sudom.

Kako su oni većinski vjerovnici sa pravom glasa, imali su mogućnost da takvu odluku i izglasaju. Shodno tome je donešena odluka da se prodaja imovine stečajnog dužnika dalje ne nastavlja, odnosno da će na nekoj skupštini koja će biti nakon arbitraže biti donešena odluka o prodaji” – istaknuo je to stečani upravitelj Perica Mitrović koji nam je potvrdio kako se do konca godine očekuje arbitražna odluka koja se vodi pred Hrvatskom gospodarskom komorom.

Možda je stvarno bolje da se sačeka odluka arbitražnog tijela, no neovisno o tome ja cijelo vrijeme ponavljam da bi došlo do prodaje jednostavniji je način da se Grad, država i banke dogovore i donesu odluku. Dvorana je opće dobro, ja uvijek govorim da je dvorana isto što i vrtić ili npr. Riva i da nije to klasičan stečaj gdje imamo jednog dužnika koji treba što prije da se proda, pa poslije što se dogodi dogodilo se.

Stečajni upravitelj imovinu tvrtke TPN sportski grad procijenio je na 443 milijuna i 580 tisuća kuna.