Odgođeni kvalifikacijski turniri vaterpolista

0

Zbog epidemiološke situacije, odgađa se odigravanje kvalifikacijskih turnira Kup Hrvatske za seniore – 2021. Naime, u većini klubova je dosta igrača pozitivno na Covid – 19 zbog čega su morali u samoizolaciju.

Većina klubova, odnosno igrači većine klubova se nalaze u samoizolaciji zbog toga što su pozitivni na Covid – 19 ili su bili u neposrednom kontaktu sa zaraženim suigračem.

Samoizolaciju su završili prije nekoliko dana igrači i treneri KPK. VK Medveščak je trenutačno u izolaciji koja im ističe 02. 11. 2020. Od prije samo dan ili dva je počela samoizolacija za igrače i stručni stožer klubova HAVK Mladost, Jadran ST, Jug AO i Mornar. Njima samoizolacija završava najranije sredinom sljedećeg tjedna (nekome koji dan kasnije zavisno o simptomima, danu testiranja i preporuci epidemiologa) što u naravi znači u dane kada su kvalifikacijski turniri već trebali biti u tijeku. Nerealno je odigravanje turnira u prvom redu terminski, a nakon toga je neizbježno da klubovi nakon samoizolacije imaju najmanje 7 dana treninga kako bi se minimalno oporavili i kako bi se izbjegle nepredviđene eventualne ozljede igrača.

Termin odigravanja kvalifikacijskih turnira će zavisiti općenito o epidemiološkoj situaciji u državi a posebno o epidemiološkoj situaciji po klubovima. UO će pravovremeno donijeti odluku o novom terminu odigravanja u odnosu na domaći i međunarodni kalendar. Vjerojatno će doći do pomjeranja određenih utakmica (kola) PH o čemu će svi pravovremeno biti obaviješteni, stoji u priopćenju povjerenika HVS-a Milivoja Bebića.