Odličan Čola u Spaladiumu!

0
Foto: PR

”Dobra večer Splite! Dobra večer Dalmacijo!” – tako je pozdravio Čola svoje drage Splićanke i Splićane nakon zaraznog hita ‘Produži dalje’ kojim je koncert otvoren. Zaista fakat. odličan petak u Spaladiumu!

Mjesecima očekivani dan konačno se i dogodio – Zdravko Čolić i ‘Vatra i barut’ stigli su u Split i već prvim taktovima prve pjesme zapalili Spaladium. ‘Produži dalje’ otvorila je koncert, a nakon toga – i očekivano – hitovi su se redali, a tisuće u publici uživale sa svojim Čolom!

Još jedan fakat. odličan koncert, još jedna Arena prepuna oduševljenih fanova! Temperamentni Čola i temperamentni Split susreli su se ovog petka u Spaladiumu koji je gorio! Hitovima, baladama, starim i novim pjesmama – poveo je Čola svoju vjernu publiku na putovanje kroz sve divne zajedničke godine, a svaka sljedeća pjesma iznova je potvrđivala onu tajnu vezu Čole i Splita.

Čola i Split, stari znanci, još su jednom potvrdili da im, kada se nađu, nema ravnih, a s više od tri sata energičnog nastupa, i Čola je potvrdio (nije da je bilo sumnje!) svoj status najveće regionalne zvijezde, miljenika publike onda, sada – i uvijek.

”Split je ostao kao jedan biser za vrhunac ove turneje koju sad već godinu dana vodimo svijetom, da tako kažem. I desilo se ono što najviše volimo – publika je sama odabrala svoje hitove. Ne možeš ti njima reći šta će s novog materijala voljeti ili šta će htjeti čuti uvijek.
I čini mi se kako je ovaj splitski koncert do sada jedan od boljih. Publika je tako fino reagirala. Bilo nam je vruće zajedno. Sve smo to podijelili i ostali skupa do samog kraja!” – uz svoj šeretski osmijeh kratko je izjavio Zdravko Čolić nakon samog nastupa.

Uz vrhunskog Čolu, uz produkciju visokih svjetskih standarda, uz ‘goste’ koncerta (‘goste’ pod navodnicima jer su toliko bliski da kao da su rezidenti) – Nikšu Bratoša koji se na gitari pridružio uigranom i, na sceni zaista čarobnom Čolinom bendu, a na voljenoj baladi ‘Svadbarskim sokakom’, te energični intermezzo ‘Balkansku lavinu’ – projekt Dragoljuba Đuričića koji zaista bubnjarskom lavinom energiju podignutu do usijanja u prvom bloku Čolinog nastupa održavaju bez premca, te uz veliki broj ugodnih iznenađenja – uživao je Split!

A ugodnih iznenađenja je bilo puno – vizualnih, auditivnih, video i scenskih – no, i jedno posebno, već najavljeno, koje je podvuklo crtu pod dugu i emotivnu vezu Čole i Splita – nakon dugo godina na koncertu je ponovno zasvirala i mandolina. ‘Bling, blinge, blinge, bling’, pjesma dragog Čolinog suradnika Zdenka Runjića uz kojeg su ga, kako sam često kaže, prvenstveno vezali veliko prijateljstvo i kreativni izričaj, a tek onda onda poslovna suradnja.

Ukratko – fakat. vas je pozvao na odličan koncert. Onim sretnim tisućama koje su svjedočile ovoj koncertnoj poslastici preostalo je jedino uživati.