Odličan početak godine: U siječnju 20% više dolazaka i 17% više noćenja

0
Foto: pixabay.com

Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew) u siječnju je ostvareno 217.000 dolazaka (+20%) i 612.000 noćenja (+17%).

Od toga su strani turisti ostvarili 126.000 dolazaka (+22%) i 377.000 noćenja (+21%), a poraste bilježe i domaći turisti u dolascima za 17% te u noćenjima za 12%.

Dobri rezultati ostvareni u siječnju posljedica su snažne promocije pred sezone te raznolike turističke ponude s naglaskom na događanja. Hrvatska turistička zajednica kontinuirano provodi marketinške kampanje koje za cilj imaju pozicioniranje Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije. Uspješno je provedena zimska brand kampanja, a uskoro na tržištima diljem svijeta krećemo s provedbom promotivne kampanje za predsezonu koja će biti aktivna do kraja ožujka. Pozitivan efekt na turistički promet u siječnju imala su događanja poput Snježne kraljice na Sljemenu ili europskog rukometnog prvenstva održanog u četiri hrvatska grada, izjavio je direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, najavivši skorašnje raspisivanje programa Hrvatske turističke zajednice za dodjelu potpora događanjima.