Održan 12. Split Pride (foto galerija)

0
Foto: RD

Održan je 12. Split Pride. Okupljanje je počelo u Đardinu u 17 sati, a oko 18 je krenula ‘povorka ponosa’. Kretala se uobičajenom rutom, Ulicom kralja Tomislava, preko Marmontove, Rive te Hrvojevom natrag do Đardina. Po procjeni organizatora okupilo se oko 600 ljudi.

I ove su godine na Split Pride došli gradonačelnik i dogradonačelnik Ivica Puljak i Bojan Ivošević te još neki gradski vijećnici.

Split je grad tolerancije i ljubavi i ja sam siguran da će današnji Split Pride proći u najboljem mogućem redu i da ćemo se svi zajedno proveselit i poslati baš tu poruku – da je Split grad ljubavi i tolerancije, kazao je Puljak prije početka Pridea.

Ja sam tu od prvog Pride od 2011. godine tako da nisam ovdje po političkoj funkciji, već kao građanin podržavam apsolutno slobodu svakog pojedinca dok ne ugrožava drugoga. Drago mi je da imamo evoluciju Pridea u Splitu od 2011. do danas, jer je iz nekakvog protesnog skupa visokog rizika postao događaj koji ima prosvjednu poruku ali zapravo služi za okupljanje ljudi i pokazivanje pozitivnih emocija, rekao je dogradonačelnik Ivošević.