Oko 120 škola moglo bi prijeći na online nastavu

0

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je na aktualnom prijepodnevu u Saboru kako neće biti jedinstvenog zatvaranja škola po županijama nego će ostati otvorene koliko god je to moguće jer, ističe, ‘ne možemo se kockati s edukacijom djece i mladih naraštaja’.

– Imamo najavu da bi oko 120 škola moglo prijeći na online nastavu. Ostajemo pri početnim doktrinama provođenja nastave, a to je da ne proglašavamo prelazak na online nastavu niti to preporučujemo po županijama da u cijelosti prelaze na taj model, kazao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs novinarima u Saboru, osvrćući se na današnji rekordni broj novozaraženih koronavirusom.

I trend je u svijet potpuno u skladu s onim što smo mi propagirali od početka, naglasio je, a to je promjena doktrine što se tiče škola. Na putu smo da razgovaramo s HZJZ-om i Stožerom da se revidira pristup slanju učenika u samoizolaciju jer de facto čitav razred završava u samoizolaciji ako je samo jedan učenik pozitivan”, napomenuo je.

Dodao je da u ovom trenutku imamo 50 posto škola koje nemaju nijednog oboljelog učenika i 152 škole s jednim ili dva pozitivna učenika tako da, ističe, ‘mislim da je stav kojeg smo i prije propagirali u redu i da škole treba držati otvorenima koliko god je to moguće. Imamo više slučajeva da su problem nastavno i tehničko osoblje u školama, a ne samo djeca i razgovarat ćemo sa Zavodom da vidimo kakve pomake možemo napraviti’, najavio je Fuchs.