Opljačkan Klub mladih u Splitu

0

Dana 5. studenog 2017. godine u večernjim satima nepoznati su počinitelji opljačkali Klub mladih Split te ostale organizacije i tvrtke s kojima isti dijeli prostor u Ulici Ruđera Boškovića. Otuđena je većina tehničke opreme – računala, monitori, fotoaparati, projektori i ostalo. Ukupna šteta je veća od 50 000 kn.

Pljačku je potvrdila policija. Obavili su očevid te  tragaju za počiniteljima.

Zbog krađe kompletne tehničke opreme  aktivnosti Kluba mladih u ponedjeljak su odgođene, a od utorka se program nastavlja prema rasporedu. Evo i njihovog priopćenja:

Razočarani smo spoznajom da postoje osobe koje su u stanju opljačkati udrugu mladih koji se svojim angažmanom trude učiniti Split ljepšim i boljim mjestom za osobni i profesionalni razvoj mladih. Naš moto je ”budi promjena koju želiš vidit’ u Splitu” te ćemo i dalje nastaviti provoditi aktivnosti bez obzira na ukradenu opremu iako nam nedostatak iste uvelike otežava rad, a počiniteljima želimo poručiti da su ona lica koja su vidjeli na ploči dok su odnosili opremu, ona koja su godinama s ljubavlju i vizijom gradili ono što su oni iz pohlepnih razloga u jednoj noći oduzeli. Niste oduzeli nama, oduzeli ste mladima! Sramite se!