Orešković u Solinu : Nije vrijeme za promjene Zakona o sportu

0
Foto: Radio Dalmacija

Nakon što je sudjelovao na otvaranju  16. Ljetne škole Europske mreže ideja, koja se pod nazivom „Mediteran – geopolitika i europske integracije. Izazovi i šanse“, otvorila danas u hotelu Le Meridien Lav , tehnički premijer   Tihomir Orešković posjetio  je Solin, gdje je obišao gradilište hotela ”Porta Salonae” u Solinu.

Danas sam tu kao tehnički premijer i mislim da je poruka jasna da trebamo pokazati da opet Hrvatska funkcionira i imamo investicije danas. – rekao je predsjednik tehničke Vlade Orešković i čestitao investitorima iz tvrtke Dolis d.o.o.:
Prekrasna priča i primjer gdje smo povezali investitora s našom kulturnom baštinom, prirodu, kulturu i povijest. Ne trebaju uvijek biti velike investicije od , ne znam 100 milijuna eura koje svi nekako očekujemo, nego  i ovakve male koje su također kvalitetne i pokreću ekonomiju. Imamo puno ovakvih investicija u Hrvatskoj  i to će pokrenuti gospodarstvo, uvjeren sam.

Na upit novinara hoće li nastaviti političku karijeru i je li bliži Mostu , Orešković je rekao:
Ja radim svoj posao, bio sam u Bruxellesu ova dva dana, danas malo u Solin i Sinj, tako da radim , ali u isto vrijeme razmišljam što ću raditi u budućnosti. Mislim da imam još malo vremena i da ću odluku donijesti u pravo vrijeme.

Uz predsjednika tehničke Vlade u posjetu Sinju su i  potpredsjednik Božo Petrov i zastupnik u Hrvatskom saboru Miro Bulj, a na pitanje nije li to znakovito, Orešković je odgovorio:
Bio sam s HDZ-ovcima evo  jutros ( na susretu Europskih pučana), danas sam tu s vama, s Mostovcima kasnije u Sinju. Vlada radi svoj posao i trebamo funkcionirati.

Vlada će idući tjedan održati svoju sjednicu, na dnevnom redu se neće naći novi zakoni, ali ni najavljivana izmjena Zakona o sportu:
Kako Sabor funkcionira, mislim da to neće proći, moj stav je da sada nije vrijeme za takve promjene.