OŠ Srijane: Djeca nisu otišla na nastavu, roditelji se protive spajanju razreda

0
Foto: RD

Roditelji učenika osnovne škole Srijane protive se odluci resornog ministarstva o spajanju odjeljenja od 1. do 4. razreda.

Odluku o tome donijelo je Ministarstvo prema pedagoškim standardima o broju učenika u odjeljenjima. Zbog protivljenja roditelja, tri su puta ministarstvu slali

Razgovaramo ovih deset dana od početka nastave o tome što roditelji ne prihvaćaju kombinaciju od prvog do četvrtog razreda, oni žele samostalne razredne odjele. Mi smo u početku uz roditelje i pravo djece na ravnopravno školovanje. Tražili smo dva puta od ministarstva zahtjev za preipitivanjem odluke o ustroju razrednih odjeljenja. Oba puta su nas odbili, sad smo poslali i treći put, pa ćemo vidjeti, rekao je za Radio Dalmaciju ravnatelj osnovne škole Gornja Poljica – Srijane Stipe Božinović Mađor. Dodao je da će poštovati odluku ministarstva.

Djeca danas nisu otišla na nastavu, iako su došla ispred škole, a vjerojatno neće ni sutra.

Ja kao ravnatelj ne mogu poduzeti nikakve sankcije prema roditeljima i djeci, međutim postoji zakon i postoji statut škole. Roditelji će trebati objasniti zašto djeca nisu išla na nastavu. Mi ćemo, kao institucija, obavijestiti nadležne da djeca danas nisu došla u školu. Nadam se a će se ova situacija što prije riješiti u interesu djece. nadam se da će ministarstvo imati razumijevanja, a ako bude situacija da imamo kombinaciju, kombinirane razrede, onda ćemo ih imati, kazao je ravnatelj.