Ostojić: Petrov nije praćen

0
Foto: Hina/ Tomislav Pavlek

Božo Petrov nije ni praćen, ni prisluškivan ni izlistavan, odgovorio je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić na prozivke iz Mosta nezavisnih lista da je zlouporabio svoj položaj i ovlasti, te da je PNUSKOK pratio Petrova nakon izbora.

Ustvrdio je kako ga glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja optužuje bez ikakvih dokaza te je pozvao Božu Petrova da se direktno suoče kako bi raspravili te teme.

Oni žele voditi MUP, žele se baviti sigurnosti pa mislim da bi bio red da se suočimo i da vidimo tko govori istinu, rekao je Ostojić u Dnevniku Nove TV. Poručio je kako za tako ozbiljne optužbe treba podnijeti kaznenu prijavu te je potpisati imenom i prezimenom kako bi ta osoba mogla i odgovarati ako se tvrdnje pokažu neistinitima.

Zanimljivo je, kaže, da Grmoja ne želi davati nikakva imena i ne daje nikakve konkretne informacije. Ako se netko bavi s ovakvim stvarima neka da dokumente i dokaze, ne može ovako uznemiravati javnost, rekao je.

Ovo je bacanje prašine u oči, ima nekih drugih problema, neka kažu zašto se toliko tuku za MUP i kad je to počelo, rekao je Ostojić. Dodao je kako ga iz USKOK-a još nitko nije zvao ali da će se odazvati ako bude pozvan.

Ostojić drži da Grmoja već iz prvog slučaja, kad je izjavio da su neki članovi Mosta ucjenjivani i pod pritiskom, nije ništa naučio. Podsjeća kako je USKOK tada naredio da se sve istraži te se pokazalo da nije bilo ničega od onoga što je navodio.

Ostojić je pokazao i isprintanu shemu pod nazivom “Kriminalna hobotnica Bože Petrova”, prilog tekstu o Boži Petrovu koji je objavljen 1. prosinca 2015. na portalu Dnevno.hr te poručio Mostu da ukoliko imaju lokalnih problema neka ih rješavaju tamo, a ne preko leđa policije.

Na pitanje je li se predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner ponašao u skladu sa zakonom kada je išao na skijanje, Ostojić je odgovorio da je sve bilo po zakonu kada je u pitanju postupanje prema štićenoj osobi. To je bilo ispravno osim što mu supruga nije smjela voziti automobil. Ako se to želi promijeniti, onda treba mijenjati uredbe i zakone. Ne krivite policajce koji su radili svoj posao, rekao je Ostojić.

Upitan za sudbinu Zorana Milanovića u SDP-u, Ostojić je rekao kako će on sam odlučiti hoće li se kandidirati za šefa stranke. Osobno smatra kako se Milanović treba kandidirati, te ima njegovu punu podršku.

(Hina)