Otvaranje socijalne samoposluge u Solinu

0

Grad Solin i Gradsko društvo Crvenog križa Solin u ponedjeljak 2. studenog 2015. s početkom u 11 sati otvorit će socijalnu samoposlugu u Solinu na adresi Zvonimirova 117 d (kod Gradske knjižnice Solin).

Korisnici solinske socijalne samoposluge bit će isključivo građani koji imaju prijavljeno prebivalište u Solinu, a uvjet je da su korisnici zajamčene minimalne naknade od Centra za socijalnu skrb, osim onih koji od Grada Solina ostvaruju pravo na naknadu za troškove stanovanja, pomoć za prehranu u pučkoj kuhinji Grada Solina ili nekoj drugoj pučkoj kuhinji, koji imaju zaključen Ugovor o najmu stana u vlasništvu Grada Solina, kao i oni koji od Grada Solina po Zaključku Gradonačelnika ostvaruju jednokratnu novčanu pomoć ili jednokratnu novčanu pomoć za unapređenje uvjeta stanovanja.

Želja Grada Solina je da kroz socijalnu samoposlugu pomogne obiteljima koje imaju mala primanja prema broju članova obitelji pa će korisnici socijalne samoposluge biti i obitelji koje ispunjavaju uvjet prihoda. Otvaranje solinske samoposluge na samom početku podržala je tvrtka Tommy, koja je osigurala 50 paketa namirnica, a Grad Solin donirao je još 50 paketa namirnica.