Otvoren braniteljski sajam na Rivi

0
Foto: RD

Četvrti Sajam antikviteta, kolekcionara, braniteljskih zadruga, rukotvorina i autohtonih hrvatskih proizvoda otvoren je na splitskoj Rivi, a trajat će do nedjelje.

Sajam organiziraju Zajednica udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i Hrvatski časnički zbor grada Splita čiji je predsjednik Zoran Buzdovačić zahvalio svim izlagačima i izrazio nadu kako će što više Splićana i njihovih gostiju iskazati zanimanje za proizvode koji se nude na sajmu.

Ovaj je projekt prepoznat i od strane Ministarstva branitelja kroz edukativne radionice, te pravnu i tehničku pomoć. Mi smo samo jedan segment te priče, trudimo se približiti građanima Splita ljepotu ovih proizvoda i odagnati stigmatizaciju hrvatskih branitelja. Pokazujemo da su to ljudi koji imaju dušu, ali i radne navike. Rade nešto čime popunjavaju svoje vrijeme, ali i popravljaju financijski status. I drago im je što su im grad Split i splitsko-dalmatinska županija omogućili da se prezentiraju na Rivi. A nađe se tu svega, kamenih rukotvorina, tekstila, suhomesnatih proizvoda, antikviteta…, rekao je Buzdovačić.

Branitelji su i nakon Domovinskog rata našli zanimaciju na korist svih nas, a naravno i vlastitih kućnih budžeta. To je pozitivno i dobro. Izlagači su došli iz cijele Hrvatske kako bi ponudili svoje proizvode u vrijeme kada su police dućana preplavljene uvoznom robom. Tu su i kolekcionari koji se trude da otmu zaboravu alate i predmete koje su koristili njihovi očevi, bake i djedovi. Želim im što više posla u ovih sedam dana i naravno lijepo vrijeme, poručio je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban koji je svečano otvorio sajam.