Otvoren Mall of Split

0

Nakon gotovo pet godina od kada je započeo proces gradnje najvećeg trgovačkog centra u regiji, i kako kažu poznavatelji drugog po veličini u Hrvatskoj, Mall of Split jutros je svoja vrata otvorio za sve posjetitelje.

Riječ je o projektu vrijednom preko 1,4 milijarde kuna, jednoj od najvećih green field investicija u Hrvatskoj posljednjih godina. Svečanom otvaranju danas je nazočio i gradonačelnik Splita Ivo Baldasar; “Za Split značajan objekat, prvenstveno zbog otvaranja 1600 radnih mjesta, te još toliko radnika koji će svojim poslovanjem biti vezani uz centar. To je šta se mene tiče najvažnije i najznačajnije. Kao gradonačelniku drago mi je jer će se povećati i priliv u proračun kroz poreze i prireze, cirkulacija kapitala.

Otvaranje centra najavljeno je prije šest mjeseci, pa potom tri mjeseca nakon toga, da bi se njegova vrata otvorila tek danas. Razlog tome je problem za dobivanje Uporabne dozvole koja je na kraju ipak izdana, no kako je kazao i gradonačelnik još uvijek je ostalo nekoliko otvorenih pitanja prema investitoru. Prije svega, ono najznačajnije pitanje je pitanje izgradnje zapadnog ulaza u centar koji predstavlja i glavni ulaz; “Nije sve gotovo, imamo neke neriješene odnose, koje rješavamo. Tu je i pristupna cesta za zapadne strane, ali taj problem ne možemo riješiti bez Hrvatskih cesta, a zatražit ćemo i pomoć Vlade. Nažalost nismo imali baš u potpunosti razumijevanja sa strane Hrvatski cesta.

Zadavoljan je i generalni menadžer centra Mall of Split, Boštijan Bratuša, koji predstavlja slovenski menadžment koji je preuzeo upravljanje centrom od investitora prije dva tjedna.

Slatke brige, ističe Bratuša, napokon su okončane, a višemjesečno čekanje na otvaranje ipak se isplatilo. U to su se uvjerili svi oni koji su jučer i danas posjetili Mall of Split, koji je za svečanost otvaranja predvidio trodnevnu feštu koja će trajati sve do nedjelje.

Mall of Split - otvorenje, 03. ožujka 2016. Mall of Split - otvorenje, 03. ožujka 2016. Mall of Split - otvorenje, 03. ožujka 2016.