Otvorene prijave za Dioklecijanovu amforu

0
Foto: PR; ŠKMER

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) i ove godine organiziraju Dioklecijanovu amforu – natjecanje profesionalnih kuhara te timova predstavnika medija u kuhanju. Prilika je, posebice, mladim profesionalnim kuharima da pokažu kako se snalaze u lokalnoj gastronomiji i namirnicama koje se vežu uz Split i okolicu, a ekipama medijskih kuća da iskušaju svoje kulinarske umijeće u izdvojenim dijelu natjecanja, dobro se zabave i osvoje nagrade.

Ekipe medija će pred ŠKMER-ovom Kuharskom Akademijom u Spinutu na gradelama na ugljen od 1,2 m metra dužine spremati palamidu, prilog i umak (po izboru) koje će se služiti i stanovnicima kotara, jer će ovogodišnja Dioklecijanova Amfora biti i svojevrsni dan otvorenih vrata kako bi susjedi vidjeli dijelić toga čime se ŠKMER bavi u njihovoj četvrti.

Medijske ekipe mogu imati dva do tri člana, a na raspolaganju im je ukupno 1 sat; pola sata za pripremu i pola sata za roštiljanje. Palamidu, začine i maslinovo ulje osigurava organizator, a prilog i umak medijske ekipe će pripremati od svojih namirnica i isključivo na roštilju. Nakon natjecanja bit će dodijeljene nagrade najboljima.