Ovo je 11 uvjeta za ugostitelje

0
Foto: pixabay

Objavljene su upute za ugostiteljske objekte za dopuštanje obavljanje rada ugostiteljskim objektima iz skupine restorani, barovi (kavana, pivnica, buffet, krčma i klet) i Cattering objekti uz pridržavanje svih mjera i strogih mjera socijalnog distanciranja na način kako slijedi:

1.Zabranjeno je usluživanje jela, pića i napitaka u samom objektu

2.Naručitelj preuzima kupljeno na vratima, prozoru ili objekta.

3.Potrebno je osiguratirazmaka ograničenog broja kupaca kako bi se smanjio fizički kontakt i održao propisani razmak od međusobno ukoliko jedan naplaćuje a drugi izdaje

4.Preporuča se gdje nije drugačije uređeno, ppleksiglasa ili drugog dezinficijensima perivog materijala uvjeti i sigurnosne mjere za zaštitu

5.Ukoliko je moguće, preporuča se plaćanje beskontaktnim karticama

6.Za postupak plaćanja gotovinom preporuča se da kupac najprije stavi novac na pult i potom uzme izvraćeni ostatak a nakon svakog kupca se pult dezinficira

7.Proizvod (napitak, obrok i sl.) treba naručiti i platiti na mjestu koje je odvojeno od mjesta izdavanja/preuzimanjanarudžbu i naplaćuje, a druga izdaje naručeno)organizirati, prodavač mora obavezno dezinizdavanja narudžbe te dezinficirati površinu/pult na kojem se vrši naplata i izdavanje narudžbe između te dvije aktivnosti

8.Osigurati da se ne stvaraju gužve, te da se jasne upute o tome stave na sve ulaze vidljiva mjesta.

9.Ukoliko je moguće preporuča se osigurati protočnost kupaca na način da sodvojeni ulaz/prilaz od izlaza/odlaska

10.Na vidljivim mjestima istaknuti upute i preporuke za pridržavanje općih pravila o higijeni te strogoj mjeri 11.Ako je organiziran drive-in sistem zabranjen je izlazak iz automobila i moraju se mjere navedene pod točkama 3., 7. i 10.

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Ugostitelji_19_04.pdf