Ovo može samo Bare: Pogledajte kako je rock legenda zapalila splitske Gripe!

0

Splitska publika nije zahtjevna, već energična. Ako osjete da vi njima dajete, onda i oni daju. Meni je super u Splitu, izjavio je Goran Bare na Radio Dalmaciji, uoči sinoćnjeg spektakularnog koncerta za koji se tražila ulaznica više.

U ispunjenoj velikoj dvorani na Gripama, Bare i Majke izveli su svoje najveće hitove među kojima i „Teške boje“, „A ti još plačeš“, „Ja sam budućnost“, „Put ka sreći“, „Budi ponosan”, „Mene ne zanima”, „Mršavi pas” i „Vrijeme je da se krene“.

Iako je, iza najvećeg rock pjesnika ovih prostora, duga i turbulentna 30-godišnja karijera, s desetak albuma, od kojih je svaki postao neizostavan dio hrvatske rock povijesti, legendarni Bare i na pragu šezdesetih ne prestaje oduševljavati.

Tijekom sinoćnjeg koncerta, više je puta zaradio ovacije deliričnih obožavatelja koji su još jednom uživali u nevjerojatnoj energiji, svojstvenoj njegovim nastupima.

Posebno je živo bilo za vrijeme izvedbe posljednjih nekoliko pjesama kada je sigurnosna ograda koja je dijelila oduševljenu publiku od pozornice gotovo popustila.

Nakon više od sat vremena žestoke rock svirke, Splićani su najoriginalnijeg frontmena naše scene zvali na bis pa povratak na pozornicu nagradili dugotrajnim aplauzom.

Dobitnik Porina za rock album godine, čije su „Teške boje“ bile nominirane u čak 11 kategorija, pun je ideja i već neko vrijeme u studiju završava novi album te najavljuje i skori spot za novi singl koji obožavatelji s nestrpljenjem očekuju.

Nakon izvrsnog otvaranja turneje koncertom u Karlovcu i sinoćnjeg splitskog spektakla, legendarni Bare svoje rock putovanje nastavlja na prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe, 21. lipnja, u Osijeku, a turneju će završiti 30. rujna u zagrebačkom Košarkaškom centru Dražen Petrović.