Pakistan: U bombaškom napadu poginulo 65 majki i djece

0

U samoubilačkom bombaškom napadu blizu gradskog parka u pakistanskom Lahoreu u nedjelju je smrtno stradalo najmanje 65 ljudi, objavila je policija.

Eksplozija je odjeknula u parkirališnoj zoni blizu ulaznih vrata parka Gulšan el Ikbal, u neposrednoj blizini dječjih ljuljački.

Najmanje je 65 osoba ubijeno, a više od 280 je ozlijeđeno, rekao je policijski dužnosnik . Većina ubijenih i ranjenih su žene i djeca.

Odgovornost za napad preuzela je talibanska frakcija Jamaat-ul-Ahrar, koja tvrdi da je bombaški napad bio usmjeren na pakistansku kršćansku manjinu. Meta napada bili su kršćani. Želimo poslati poruku premijeru Nawazu Sharifu da smo ušli u Lahore. On može činiti što želi ali neće nas zaustaviti. Naši bombaši samoubojice nastavit će s napadima, rekao je glasnogovornik frakcije Ehsanullah Ehsan, prenosi Reuters.

Broj žrtava je porastao na 65. Traju operacije pomoći” rekao je Muhamad Usman, visoki gradski dužnosnik koji je dodao da se vojnici raspoređuju na mjestu događaja. Precizirao je da su među žrtavama žene i djeca i da bi broj stradalih mogao porasti jer su brojni ranjeni u kritičnom stanju.

(Hina)