Palača života, grad mijena: „Stari Split. Nova priča.“

0

Vizualni identitet projekta inspiriran je linijama koje predstavljaju pomalo kaotične pravce kretanja, puteve, prečice unutar Dioklecijanove palače dok slogan ističe posve novu priču unutar stare gradske jezgre.

Palača života, grad mijena je projekt u sklopu kojeg je obnovljena Stara gradska vijećnica na splitskoj Pjaci (Narodnom trgu), slijedi obnova dvorišta i prizemlja Muzeja grada Splita, koji će ugradnjom lifta postati pristupačan i osobama s invaliditetom. Kroz ovaj projekt bit će rekonstruirana i predstavljena javnosti Jugoistočna kula Dioklecijanove palače sa zgradom u Lukačićevoj 5. Preko terase kule otvara se pristup srednjovjekovnom ophodu južnog dijela istočnog zida Dioklecijanove palače.

Projektom je sufinancirana renovacija i opremanje prostora pet objekata čime će se osigurati jedinstveni uvid u neprocjenjivu kulturnu baštinu povijesne jezgre Splita kao i uvođenje novih sadržaja i prezentacija prostora koji su bili godinama zanemareni. Stara gradska vijećnica renovirana je u skladu s najnovijim potrebama suvremenog izložbenog prostora i u tijeku je izrada projektne dokumentacije koju priprema Ured Vojnović d.o.o. temeljem koje će uskoro započeti radovi i na gore spomenutim objektima – rekla je Radojka Tomašević, pročelnica Službe za međunarodne i EU projekte koja je na čelu tima za provedbu projekta koji Grad Split provodi u suradnji s partnerima – Turističkom zajednicom Split i Muzejom grada Splita.