Splićanka Anđela Mužinić osvojila broncu

0

U švedskom Helsingborgu na Europskom prvenstvu u parastolnom tenisu  u pojedinačnom dijelu natjecanja danas je hrvatski parastolnotenisač Pavao Jozić osvojio srebro dok je paraolimpijka Anđela Mužinić osvojila broncu.

U finalu  kategorije 7  Pavao jozić susreo se s Nizozemcem Montanus Jean Paulom izgubivši s 0:3, po setovima 5:11;, 4:11 i 6: 11.

Bilo je to izuzetno, za mene naporno natjecanje, jer sam u grupi i nastavku natjecanja dosta mečeva dobivao u petom setu. Noge su mi bile otežane i ponestalo mi je snage za dodatni iskorak kako bih došao na europski tron“, izjavio je europski doprvak Pavao Jozić te dodao“Danac me je pomalo iznenadio, ali ono čime se posebno mogu pohvaliti to je pobjeda u grupi sa svjetskim prvakom, Španjolcem Jordy Moralesom. Kako sam preuzeo njegov dio ždrijeba tako mi se otvorio put do finala. Prije dvije godine u Laškom bio sam brončani,a sada ću ovim rezultatom zasigurno podići svoj rejting, jer moj sportski cilj je nastup na paraolimpijskim igrama u Tokyu“, zaključio je 25-to godišnji Samoborac Pavao Jozić.

Pavao Jozić ušao je u finale nakon odličnih igara u grupi bez poraza uz pobjedu nad svjetskim prvakom Španjolcem Jordy Moralesom s 3:2. Nakon prolaska grupe I četvrtfinala gdje je pobjedio u odlličnoj igri Poljaka Deigsler Michala sa 3:1. U polufinalu je Pavao nadvisio Šveđanina Westwrberg Nicklasa  Thomasa  s 3:2.

U polufinalu pojedinačnog natjecanja Anđela Mužinić u kategoriji 3 neočekivano je izgubila od talijanke Michaele Brunnelis 2:3, po setovima 11:9; 8:11; 6:11; 11:9 i 8:11. Anđela do polufinala je došla bez izgubljenog seta.

Danas sam u polufinalu doista loše odigrala i moram priznati da je Talijanka bila bolja od mene. Ostaje mali žal što sam turnir odigrala do polufinala bez izgubljenog seta, ali to je draž našeg sporta. Na koncu netko mora izgubiti. Ovog puta sam bila to ja, a ne mogu reči da nisam zadovoljna niti broncom. Parastolni  tenis toliko je otišao naprijed da svako svakog može pobijediti.“- izjavila je Anđela Mužinić, koju još očekuje od sutra borba u ekipnoj konkurenciji gdje će s Helenom Dretar Karić odigrati četiri meča pokušavši obraniti zlato iz Laškog 2017. Do kraja ove sezone Mužinićku očekuje nastup na Otvorenom prvenstvu Nizozemske, a potom pripreme za Tokyo, za svoje treće paraolimpijske igre.