Paravinja ponovno osuđen na 40 godina

0
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina Županijski sud u Splitu u utorak je osudio Dragana Paravinju (47) zbog pokušaja silovanja i ubojstva sedamnaestogodišnje Drnišanke Antonije Bilić, ali i još jednog, odvojenog pokušaja silovanja.

Presudu je na Županijskom sudu u Splitu izrekao sudac Damir Romac. Paravinja je dobio 35 godina za teško ubojstvo Antonije Bilić, 4 i pol godine za pokušaj silovanja u Omišu, te za silovanje u pokušaju još 2 godine i 10 mjeseci. Uz to, mora platiti i 233.000 kuna sudskih troškova.

Paravinja je na izricanje presude stigao obrijan i ošišan, a presudu je dočekao sasvim mirno.

Ubojstvo Antonije Bilić dogodilo se u lipnju 2011. godine te su od tada provedena dva suđenja Draganu Paravinji. Na oba je osuđen na po 40 godina zatvora, ali presude su ukinute.

Paravinjin odvjetnik Željko Gulišija najavio je žalbu na presudu, a zastupnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić kazao je kako se pokazalo da je ponavljanje suđenja bilo potpuno nepotrebno jer se ništa novoga nije doznalo. Samo su u pitanju bili modaliteti, a zaboravlja se stvarnost. A stvarnost je da je jedan mladi život ugašen na način koji nije primjeren ljudskom poimanju osnovnih vrijednosti. Vrijeme od 7. lipnja 2011. do danas,.. ne daj Bože ni pomisliti kako se osjeća obitelj Bilić, kazao je odvjetnik Ljubičić.