Pariška policija ubila muškarca naoružanog nožem

0
Foto: EPA/IAN LANGSDON

Pariška policija ubila je u četvrtak muškarca naoružanog nožem koji je pokušao ući u policijsku postaju uzvikujući “Allahu Akbar” (Bog je velik) i koji je možda nosio pojas s eksplozivom, izjavio je jedan dužnosnik.

Incident se dogodio samo nekoliko minuta nakon što je francuski predsjednik održao govor pred snagama sigurnosti u drugom dijelu Pariza povodom godišnjice islamističkog napada na satirički časopis Charlie Hebdo.

Muškarac je možda imao pojas s eksplozivom, rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Pierre Henry Brandet za televiziju BFM. Jedan izvor u sindikatu policije rekao je da se čini da je pojas bio lažan. Napadač je nasilno htio ući u policijsku postaju 18. arondismana u sjevernom Parizu, području na koje je Islamska država najavila svoje udare nakon terorističkog napada u studenome.

Prema riječima kolega, napadač se je htio raznijeti, kazao je policijski sindikalni izvor. Vikao je ‘Alah je velik’, a žice su mu virile ispod odjeće. Zbog toga je policajac otvorio vatru na njega, dodao je. Po riječima dviju svjedokinja, policajci su prvo povikali u pravcu napadača, koji je na to počeo trčati prema njima nakon čega su ga policajci ubili. (Hina)