Paušal, Marjan, imenovanja u kulturi na Gradskom vijeću

0

Paušal za male iznajmljivače, stanje na Marjanu te imenovanja u kulturi u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu i Centru Zlatna vrata neke su od tema sjednice splitskog Gradskog vijeća koja u Banovini počinje u 9 sati.

Paušal za iznajmljivače u Splitu se neće povećavati jer su se Mostovci izborili da paušal za krevet u Splitu i okolici ostane na razini prošle godine od 150 do 300 kuna.

SDP će danas nastojati prikupiti potpise vijećnika za održavanje tematske sjednice o Marjanu, dok će Pametno zatražiti dopunu dnevnog reda da gradonačelnik izvijesti vijećnike o poduzetim aktivnostima na Marjanu od prošle tematske sjednice prije devet mjeseci.

Poništen je postupak za izradu traktorskih vlaka pa ništa od bagera na Marjanu. Građanska inicijativa Naš Marjan koja se protivi korištenju teške mehanizacije u suzbijanju potkornjaka najavila je novu prosvjednu šetnju i to oko Banovine u 11 sati.

Društvo Marjan zatražilo je na Facebooku sankcioniranje i smjenu kompletne rukovodeće strukture Javna ustanove za upravljanje park šumom Marjan. Poručuju da netko za počinjenu štetu mora odgovarati.

U HNS-u je odlučeno da neće podržati prijedlog Ive Uglešića za ravnatelja Zlatnih vrata. HNS-ovi vijećnici podržat će prijedlog da novi intendant HNK Split bude Srećko Šestan jer je stav stranke kako je stručan, kompetentan i kroz karijeru dokazan da preuzme tu funkciju.

Uoči odluke o imenovanju intendanta HNK-a Split oglasilo se Radničko vijeće te kazališne kuće. U priopćenju navode svoj stav da u programu intendantskoga kandidata Srećka Šestana nema nikakva programa za razliku od programa Vicka Bilandžića i Filipa Glavine.