Pavasović-Visković suspendiran na dvije godine

0
Foto: www.hajduk.hr

Predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Ljubo Pavasović-Visković kažnjen je zabranom obavljanja svih funkcija u nogometu u trajanju od dvije godine.

Sportski direktor Hajduka Goran Vučević kažnjen je zabranom obavljanja svih funkcija u trajanju od tri mjeseca, objavio je disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević.

Pavasović-Visković je kažnjen zbog grubog vrijeđanja i nasilničkog ponašanja prema sucima utakmice 10. kola Hajduk – Dinamo. Predsjednik NO-a Hajduka je prekršaj počinio u vrijeme dok se nalazio pod izdržavanjem pravomoćne kazne zabrane obavljanja funkcije od godinu dana pa mu je Vlajčević izrekao jedinstvenu kazna u trajanju od tri godine time da se umanjuje za dio konačno izrečene kazne od 6. veljače 2015. godine koji je izdržao.

Vučević je kažnjen zbog vrijeđanja sudaca, a osim vremenske kazne u trajanju od tri mjeseca dobio je i novčanu kaznu u iznosu od 8.000 kuna. Oružar Hajduka Miro Čolak također je zbog uvreda upućenih sucima kažnjen s mjesec dana zabrane te mora platiti iznos od 3.000 kuna.

Hajduk je kao organizator utakmice kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 35.000 kuna zbog paljenja više desetaka pirotehničkih i eksplozivnih naprava u više navrata i ubacivanje istih u ograđeni dio igrališta od strane navijačke skupine Torcida te višekratnog neprimjerenog skandiranja i uvredljivog transparenta. Zbog neprimjerenog skandiranja u dva navrata iz dijela tribine gdje su se nalazili gostujući navijači GNK Dinamo je kažnjen sa 6.000 kuna.(hina)