Pavasović Visković za RD: Ovo nije način

0
Foto: Vojko Basic / CROPIX

Navijačke izgrede na utakmici Hrvatske i Češke za Radio Dalmaciju je komentirao Ljubo Pavasović Visković, bivši predsjednik Hajdukovog Nadzornog odbora i jedan od predvodnika borbe za promjene u Hrvatskom nogometnom savezu.

Evo što je rekao o postupku navijača:

Sigurno se radi o jednom događaju koji je za svaku osudu. Oni koji su ovo napravili najviše su štete nanijeli samoj hrvatskoj reprezentaciji, dakle jedanaestorici na terenu i onim ljudima koji su putovali jako daleko da odgledaju ovu utakmicu i da bodre našu reprezentaciju. Bez obzira na motive osoba koje su to napravile, sasvim sigurno mislim da to toga nije smjelo doći i da se radi o jednom ispadu koji je za svaku osudu.

Pavasović Visković je odgovorio i na pitanje može li se na ovaj način prisiliti Zdravka Mamića na povlačenje s odgovornih funkcija hrvatskog nogometa, što je po mnogima bila intencija ovih izgreda:

Ja mislim da ne. Mamića se može srušit jedino dosljednom primjenom zakona ove zemlje i pokazivanjem da si bolji od onoga što on nudi. Sigurno se huliganskim ispadima njega srušit ne može i mislim da to nije rješenje nogometnih pitanja.