Pavić i Marach zaustavili najbolji par u povijesti tenisa!

0

Splićanin Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach nadigrali su američke blizance Boba i Mikea Bryana u 3. kolu Nitto ATP Finalsa u Londonu sa 6:4, 6:4.

Pavić i Marach na najbolji su način iskoristili priliku koju su im pružili Ivan Dodig i Španjolac Marcel Granollers, koji su nakon dva poraza odustali od trećeg nastupa u Londonu. Pavić i Marach ušli su s klupe za rezerve i onemogućili Bryane, četverostruke osvajače završnog turnira sezone, da pobjedom osiguraju plasman u polufinale. Ostaje im nada da će Lukasz Kubot i Marcelo Melo svladati Jamiea Murraya i Bruna Soaresa.

Meč je trajao 69 minuta. Marach i Pavić su ga otvorili s 2:0, imali i tri uzastopne prilike za 3:0, spasili break-loptu na izjednačenju kod 2:1, pa propustili jednu kod 3:1. I kod 4:2 su imali dvije prilike, ali je i taj jedan oduzeti servis bio dovoljan za prvi set. U drugom su prvu priliku imali Amerikanci, pri rezultatu 3:2, da bi u sljedećem gemu Pavić i Marach stekli odlučujuću prednost. Pobjedom su kao par zaradili 36 tisuća dolara i 200 bodova, uz još 36 tisuća koliko su dobili za dolazak u London.