Peđa Grbin predsjednik SDP-a

0
Foto: Facebook/GrbinPedja

Peđa Grbin izabran je za novog predsjednika SDP-a. U drugom krugu unutarstranačkih izbora s osvojenih 65 posto glasova pobijedio je Željka Kolara koji je dobio 35 posto.

Novi predsjednik SDP-a Peđa Grbin rođen je 1979. godine u Puli, diplomirani je pravnik, a od 2016. potpredsjednik je stranke. Grbin promjene najavljuje odmah. Najavio je promjene u SDP-u, prekid unutarstranačkih sukoba i fokusiranje na stvarne probleme građana.

Biti predsjednik SDP-a znači ogromnu čast i odgovornost i biti na čelu građanske i lijeve Hrvatske i onih progresivnih opcija koji su našu zemlju uvijek gonile naprijed. SDP je uvijek bio i bit će takva stranka, poručio je Grbin.

SDP je potreban Hrvatskoj, rekao je Željko Kolar nakon što je čestitao protukandidatu. Pozvao je sve članove da daju potporu novom predsjedniku.

Bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić je čestitao novom predsjedniku istaknuvši da je to velika čast i još veća odgovornost te da se nastavljaju boriti.

Rekao je da njegova odluka o odlasku s mjesta šefa SDP-a nije bila teška jer je puno radio i za stranku i za Hrvatsku, naglasivši da je riječ o visokim kriterijima jer nije tražio alibi za poraz na parlamentarnim izborima nego se jednostavno povukao i dao svoj mandat članicama i članovima SDP-a.

– Naša borba ovdje ne prestaje. Nastavljamo se boriti, a zadatak vođenja je na nekom drugom, dodao je i zaželio sreću novom vodstvu.

Sastanak novoizabranog predsjedništva stranke s novim predsjednikom zakazan je za danas u 16 sati.