Petarda Hajduka u Kranjčevićevoj

0
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Hajduk je zaključio sezonu pobjedom protiv Lokomotive u Zagrebu s 5:2.

U posljednjem, 36. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige Osijek je slavio u Varaždinu s 2:0. Ranije se znalo da će Hajduk prvenstvo okončati na 3., Osijek na 4., a Lokomotiva na 5. mjestu.

Tri su igrača upisala prve nastupe za Hajduk u službenim utakmicama. Mateo Jurić-Petrašilo je bio u početnoj postavi, dok su u završnici s klupe ušli juniori Mateo Bačić i Raul Bezeljak.

Torcida je zaključila utakmicu bakljadom i pjesmama Ne mogu ti to oprostiti i Što učinio si ti.

U 18. minuti su na lijevoj strani Hajdukovog napada kombinirali Sahiti i Trajkovski čiji je udarac Mersinaj skrenuo u vlastitu mrežu. U 38. je slobodni udarac s lijeve strane kratko izveo Brekalo, Trajkovski je pucao, a lopta se opet od Mersinaja odbila u gol.

U 47. minuti je Trajkovski dao loptu Sahitiju koji je na lijevoj strani „zavaljao” Vranjkovića i gađao suprotni kut, a Kalaica je od vratnice skrenuo loptu u vlastitu mrežu. Već u sljedećem napadu Hajduka Trajkovski je uposlio Brekala koji je prebacio loptu preko vratara Šubarića. U 52. minuti novi autogol. Debitant Mateo Jurić-Petrašilo vraćao je loptu vrataru Borni Buljanu (obojica su bili finalisti UEFA Lige mladih), a mladom vrataru je lopta prošla kroz noge i prešla crtu prije nego što je pogodak potvrdio bivši igrač Hajduka Duje Čop.

U strijelce se Čop upisao u 66. minuti. Skoko je prekršajem zaustavio Goričana, a Čop s 25 metara pogodio desne rašlje Buljana. Petardu Hajduka u mrežu Lokomotive je u 72. minuti stavio Aleksandar Trajkovski. Brekalo je izveo korner s desne strane, u skoku su bili Uremović i Mersinaj, pa je Vranjković u namjeri da ispuca loptu pogodio Uremovića, a reprezentativac Sjeverne Makedonije s dva metra ugurao loptu u mrežu.
Hajduk je igrao u sastavu: Buljan (od 89. Bezeljak) – Sigur, Jurić Petrašilo (od 89. Ferro), Uremović – Pukštas, Jurak, Krovinović, Benrahou – Brekalo, Trajkovski (od 82. Bačić), Sahiti (od 77. Odjidja-Ofoe). U prvoj postavi je trebao biti Šimun Hrgović, ali se ozlijedio na zagrijavanju pa ga je zamijenio Benrahou.