Petrov: Most nezavisnih lista više nije dio Vlade!

0
Foto: facebook

Predsjednik Sabora i čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izjavio je kako njegova stranka više nije dio Vlade i najavio ostavke Mostovih ministara.

Potpredsjednik Vlade Ivan Kovačić i ostali ministri danas će dati ostavke. Mi više nismo dio ove Vlade i ovim potezom pokazujemo da nam nije stalo do fotelja. Kao ni prošle godine kad je HDZ rušio svoju Vladu. Pokazujemo da nam je stalo do hrvatskog Ustava. Kad se predsjednik Vlade ne drži niti Ustava niti demokratskih vrijednosti niti parlamentarne demokracije, mi hoćemo, rekao je Petrov.

Ovim potezom sprječavamo ustavnu krizu koju je proizveo Andrej Plenković i pokazujemo odgovornost prema hrvatskim građanima. Andrej Plenković je smjenjivanjem ministara srušio Vladu i rekao da ima novu saborsku većinu. Pozivam ga da dokaže da to nije laž, inače će biti kriv za političku krizu, za nestabilnost u državi i za nove izbore. Most će se uvijek boriti protiv kriminala koji se odvio u Agrokoru, a koji ovim potezom štite i Andrej Plenković i Zdravko Marić, dodao je Petrov.

Kada dođu potpisi sa zahtjevom za mojom smjenom s mjesta predsjednika Sabora, uvrstit ću to u dnevni red. Nećemo se igrati kao što se HDZ igrao prošle godine kad je pokušavao izbjeći točku s opozivom gospodina Karamarka. Ići će po dnevnom redu. Prvo će se raspraviti točka o opozivu ministra financija i time će se dokazati tko je srušio ovu Vladu, a raspravit će se i afera Agrokor. Ako dođu potpisi za moj opoziv, vrlo rado ću udovoljiti HDZ-u i već sljedeći dan će i ta točka biti na dnevnom redu. Ne čuvamo svoje pozicije, želimo i raspraviti i pokazati tko je i zbog čega srušio ovu Vladu i na koji način se odvila afera u Agrokoru, zaključio je Petrov.