Petrov: Nisam znao da je Brkić kandidat za ministra

0
Foto: Marko Todorov/CROPIX

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov rekao je  kako ne zna je li Milijan Brkić kandidat Domoljubne koalicije za ministra branitelja jer, kazao je, o tome još nije razgovarao sa predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom.

 U ovom trenutku ja ne mogu reći ni da je gospodin Brkić kandidat za minisitra branitelja niti sam znao da je on to javno izrekao da je kandidat za minsitra branitelja. Što se tiče samih kandidata za ministra branitelaj, to će se nadam se razriješiti ovaj tjedan, rekao je Petrov na konferenciji za novinare u Vladi.

Tvrdi i da oko toga nije razgovarao s prvim potpredsjednikom Vlade Tomislavom Karamarkom te kako će izbor ministra branitelja ići na isti način na koji su se do sada birali ministri.

Također je opovrgnuo nagađanja kako su mu u Uredu predsjednice Republike pokazane snimke ulaska zastupnika Mosta u zgradu Vlade zbog čega je, kako mediji tvrde, prekinuo suradnju sa koalicijom Hrvatska raste.

Tamo nije bili apsolutno nikakvih snimki. Da su kamere uhvatile moj ulazak onda bi vjerojatno vidjeli da sam došao uzrujan, sastanak je trajao pet minuta, kao što sam ujurio tako sam i izjurio, rekao je Petrov, koji ističe i da mu snimke s Vladine kamere nikad nitko nije pokazao.

Na pitanje ima li Hrvatska dvije vlade, Petrov je uzvratio: Hrvatska nema dvije vlade. Imate jedinstvenu vladu. (Hina)