Pjesma Arsena Dedića ‘Kuća pored mora’ u prekrasnoj obradi Ibrice Jusića!

0
Foto: CroRec

Legendarni dubrovački šansonjer Ibrica Jusić objavio je spot za pjesmu „Kuća pored mora“, prekrasnu ljubavnu baladu Arsena Dedića koja se nalazi na Ibričinom posljednjem studijskom albumu Harlekino.

Album koji sadrži 14 obrada poput “Molitva za Magdalenu”, “Moderato Cantabile”, “Stari Pjer”, “Potraži me u predgrađu” i “Je suis malade”, nagrađen je Porinom za najbolji album zabavne glazbe u 2016. godini! U stvaranju Harlekina Ibrici (vokal, gitara) su se pridružili vrsni instrumentalisti Saša Olenjuk (violina) i Elvis Stanić (druga gitara, harmonika, mandolina) koji potpisuje i aranžman pjesme “Kuća pored mora”.

Spot snimljen u Betini na Murteru režirao je Dario Godič.

O pjesmi „Kuća pored mora“ Ibrica je rekao: Prvo stihovi su predivni… vanvremenski su, ili svevremenski kako kažu, koje ste prvi put pjevali kad ste imali 18, 19 godina, a i danas kada imate 72 oni još uvijek imaju istu snagu. A da ne govorim pored koliko sam tih osamljenih kućica na Jadranu prošao pa sam razmišljao je li to Arsenova ‘Kuća pored mora’.

O albumu Harlekino legendarni je Ibrica rekao: Opet sam napravio jedan album za svoju dušu, što bi se reklo. Imam tri razloga zašto je nastao, jedan je razlog to što dugo nisam napravio album, drugi je razlog da sam odao hommage i poštovanje svojim kolegama, skladateljima i pjevačima kojih više nema, čije sam pjesme uzeo, kao što su gospodin Zdenko Runjić ili Đorđe Novković, Ivica Percl, Drago Britvić kao pjesnik i tekstopisac, a treće uzeo sam pjesme koje sam oduvijek u životu želio pjevati, a nikad nisam imao prilike jer skladatelji nisu dali meni nego su dali drugome.

Izbacio sam sve moguće galame i bubnjeve i bas gitare i ostali smo samo gospodin Elvis Stanić, moj dobri prijatelj i moja prva violina na svijetu gospodin Saša Olenjuk, koji je inače svirao na svim mojim albumima i inače je koncertni majstor Mariborskih simfoničara, zatvorili smo se i bio je dogovor improvizacija. Moj profesor pjevanja nije mogao doći k sebi i pitao je tko je napisao ove sve aranžmane. Rekao sam: ‘Profesore, nitko’, to je sve iz naše glave, u momentu nastalo, spontano i osjeća se ta intimnost, ta spontanost…

Ibrica Jusić, sedamdesetogodišnji je glazbenik prepoznatljivog glazbenog izričaja isprepletenog hrvatskim, francuskim i talijanskim utjecajima. Na glazbenoj se sceni javio daleke 1965. godine, a njegove najznačajnije izvedbe uključuju pjesme “U svakom slučaju te volim”, “Jubi sam vašu ćer”, “Šalom, Sara”, “Kradem ti se u večeri”, ali i obrade poput “Emine”, “Nemoj poći sad”, “Trubač sa Seine” i druge.

CD Harlekino po cijeni od 89 kn možete kupiti u svim prodavaonicama Croatia Recordsa te na ostalim prodajnim mjestima.