Plenković i Beroš posjetili splitski KBC

0

Predsjednik Vlade Andrej Plenković jutros je u posjetu Splitu. Uz premijera je i ministar zdravstva Vili Beroš. Posjet je započeo sastankom s Upravom Kliničkog bolničkog centra Split.

Na respiratoru je 49 ljudi, rekao je premijer i pozvao građane da se cijepe i poštuju mjere,

“U Splitu je 217 hospitaliziranih. Poruka koju želimo uputiti je: cijepljenje, primanje boostera, poštivanje mjera, slušanje struke – to su liječnici i infektolozi. Cjepiva ima više nego dovoljno, u izobilju. Pozivam sve da se cijepe, pogotovo starije. Sa strane Vlade i HZZO-a nastavit ćemo dijalog, dati pomoć u ljudstvu i sredstvima tako da Split pruža odgovarajuću zdravstvenu zaštitu, rekao je Plenković.

“Podrška je ovaj posjet u ovim teškim, izazovnim trenucima”, rekao je ravnatelja KBC-a Julije Meštrović. Zahvalio je Vladi na podršci koju primaju.

Ministar Vili Beroš rekao je da je zabilježeno 1.578 novozaraženih. Poražavajuća je informacija da samo 50-ak građana dolazi po prvu dozu cjepiva u SDŽ-u, kaže ministar koji je pozvao građane da se cijepe.

 

Nakon KBC-a premijer će održati sastanak sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom te  splitskim gradonačelnikom Ivicom Puljkom.

Nakon Splita, Plenković će obići gradilište Pelješkog mosta u Komarni.

U Dubrovniku će se sastati s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem i dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem.