Otvaraju se terase kafića!

0

Na 45. sjedici Vlade koja se održava u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, premijer Andrej Plenković najavio je otvaranje terasa ugostiteljskih objekata, kao i početak treninga u zatvorenim prostorima, ali uz epidemiološke mjere i propise.

Istaknuo je kako su mjere primjerene trenutku, ali uvijek mogu postati restriktivnije ako se situacija pogorša.  Apeliram na sve da budemo oprezni, imamo nekoliko manjih žarišta. Ne bismo smjeli biti pretjerano opušteni, ali mislim da je ovo mjera primjerena okolnostima. Ako se situacija pogorša, mjere se uvijek mogu i pooštriti, dodao je premijer.

Smatramo da je to dobro s obzirom na okolnosti. To će biti uz propisane epidemiološke mjere. Što se tiče sporta, omogućit će se održavanje treninga ali uz propise zbog određenih specifičnosti s obzirom na kontaktne i kolektivne sportove. U svakom slučaju nastavit ćemo s praćenjem poduzetnika i gospodarstvenika. Ministri će nastaviti s odgovarajućim praćenjem gospodarstva i poduzetnika i nastaviti dijalog s predstavnicima gospodarstva vezano za očuvanje radnih mjesta, ističe Plenković.