Plenković u Splitu: Želim HDZ-u vratiti vjerodostojnost i povjerenje

0
Foto: RD

Predsjednici četiri dalmatinske županijske organizacije HDZ-a: Božidar Kalmeta, Nediljko Dujić, Branko Bačić i Ante Sanader, na konferenciji za novinare u Splitu, jednoglasno su dali podršku kandidaturi Andreja Plenkovića za predsjednika stranke.

Europarlamentarac Plenković je dalmatinskim HDZ-ovcima zahvalio na podršci te im je na zajedničom druženju predstavio svoj program te istaknuo da mu je prioritet vraćanje političke vjerodostojnosti HDZ-u i vraćanje povjerenja birača.

Moja ambicija je prije svega da u ovom trenutku HDZ-u dam političku vjerodostojnost, te da svojom aktivnošću, programom, zajedno sa svim suradnicima ali i svim članovima HDZ-a, svojim kolegama, ne samo u ove četiri županije, nego diljem Hrvatske,  damo jedan novi impuls koji bi vratio povjerenje birača.

U tijeku je prikupljanje potpisa u pretkampanji, a izbori su 17. srpnja, tako da nemamo puno vremena do parlamentarnih izbora koji se očekuju početkom rujna. Uvjeren sam da ćemo zajednički artikulirati teme koju brinu hrvatske građane, teme gospodarstva, socijalnih pitanja, razvoja, naše pune integriranosti u članstvo u EU.

Mislim da Hrvatskoj treba vodstvo koje jako dobro pozna izazove s kojima se i Europa i Hrvatska u ovom trenutku susreću. Želimo biti aktualni,  želimo biti identitetski jasno definirani kao stranka desnog centra,narodnjačka stranka koja baštini demokršćanske vrijednosti i  poštuje univerzalna humanistička načela i koja će sve ono  dobro napravili u proteklih 26 godina, znati sada artikulirati  na način koji će Hrvatskoj osigurati političku stabilnost,  pravnu sigurnost i gospodarski rast, rekao je u Splitu Andrej Plenković.