Omiš je krenuo u potragu za zvijezdama

0
Foto: FB

Danas je svečano otvaranje 8. međunarodnog festivala gitare, Omiš guitar fest.

U 20,00 sati u kongresnoj dvorani hotela “Plaža”, održat će se finale akustične gitare i glasa te finale električne gitare, a uz ove nastupe, publika će uživati i u izvedbi prošlogodišnjih pobjednika, izvrsnog splitskog dua, Mia&Joe.
.
Je li dolazak gitarista iz cijelog svijeta na festival potpomognut ljepotom grada Omiša ili pak izvrsnom organizacijom, velikim nagradnim fondom, predavanjima, radionicama – ne znamo. No, ono u što smo sigurni je da je 8. međunarodni festival gitare, Omiš guitar fest, pobudio neviđeni interes, kako gitarista, tako i građana.

Količina prijavljenih sudionika akustične gitare i glasa uvjetovala je da jučer započne prva neslužbena večer. Pod stručnim odabirom žirija u sastavu Igora Cukrova, Vlade Brzovića, Ante Pupačića, Gorana Cetinića te Nikole Mandalinića izabrano je pet finalista XI. kategorije (akustična gitara i glas).
Danas  uz dvostruko finale, publika će moći uživati i u nastupu prošlogodišnjih pobjednika, a i u reviji gitara. Sutra nas, kroz jutro, očekuje natjecanje IV. i VI. kategorije te proglašenje pobjednika i dodjela nagrada. U 12,00 sati je predavanje Thomasa Offermann o D´addario žicama, a u 20,00 sati započinje koncert Francesca Scelza, učitelja i nastavnika glazbenih škola, ljubitelja jazz glazbe.

U petak, 21.4.2017., je natjecanje, proglašenje rezultata i dodjela nagrada za V.,VI., VII., i VIII. kategoriju (klasična gitara), a zatim slijedi izvedba od tri kompozicije za solo gitaru pod nazivom `Three Microfantasies.`, vrhunskog omiškog gitariste, Vlade Brzovića.

Posljednji dan, ostavljen je za najveće uzbuđenje slušatelja. Dolazi nam senzacija iz New Jerseya, predvođena najmlađim članom obitelji Mizzone, 14 godišnjim Timom na bendžu, grupa Sleepy man. Njihova je glazba mješavina bluegrassa i pop-a te njihove pjesme imaju više od 50 milijuna pregleda na internetskoj stranici – YouTube. Ponosni smo što su prepoznali značaj ovog festivala i što su upravo zbog njega prvi put odlučili doći u Europu i to u naš mali grad, Omiš. Nakon njih, nipošto manje senzacionalni, s energičnim nastupom, modernim, ali iskrenim i izravnim pristupom bluesu, će nastupati sastav InRoots.

Pozivamo Vas da se pridružite i da  podijelite važne trenutke za grad Omiš, Hrvatsku, a i svijet.

Omiš guitar fest i Vi, u potrazi za zvijezdama.