Počeo postupak javne nabave za rekonstrukciju i dogradnju DV Ružmarin

0
Foto: PR, Grad Split

Objavom javnog savjetovanja u Elektroničkom oglasniku javne nabave Narodnih novina u srijedu, 24. srpnja 2019.godine započeo je postupak javne nabave za rekonstrukciju i dogradnju dječjeg vrtića Ružmarin. Riječ je o prvoj velikoj gradnji novih vrtićkih kapaciteta nakon desetljetne stanke koji bi samo u ovom objektu za sljedeću vrtićku godinu trebao ponuditi oko 130 novih mjesta za splitske mališane, priopćili su iz Grada Splita.

Sukladno ranijim najavama ove Gradske uprave cilj je osigurati prostorne kapacitete za svu djecu čiji roditelji žele da budu zbrinuti u gradskim vrtićima. Svjesni potreba i prioriteta osiguravanja skrbi i smještaja u gradskim vrtićima za djecu i olakšanja organizacije života i rada roditeljima u Splitu u proteklom razdoblju učinjeni su brojni koraci koji su među ostalim rezultirali i mogućnošću realizacije ovog projekta. Kako je poznato, prošlog mjeseca donesena je odluka o kupnji prostora za Dječji vrtić na Kili, što će do konca jeseni ponuditi proširenje kapaciteta za oko 65 djece. Osim toga, za nadolazeću pedagošku godinu adaptiraju se i drugi prostori za moguće proširenje kapaciteta, o čemu će roditelji bit obavješteni čim se steknu uvjeti za smještaj djece.

Projekt rekonstrukcije i dogradnje DV Ružmarin ukupne je vrijednosti oko 16,5 milijuna kuna, a obuhvaća rekonstukciju postojeće zgrade dječjeg vrtića i dogradnju novih prostora. Završetak svih radova na rekonstrukciji i dogradnji DV Ružmarin planira se provesti do početka pedagoške 2020./2021. godine kada će mališani ući u nove prostore vrtića.

Postojeći objekt DV Ružmarin trenutno raspolaže s četiri vrtićke skupine ukupnog kapaciteta 117 djece, prostorijom za tjelovježbu te kuhinjom. Također, projektom je planirana i rekonstrukcija postojeće kuhinje čiji će kapacitet biti do 1000 obroka. To će ujedno biti i centralna kuhinja za cijelu ustanovu DV Cvit Mediterana. Rekonstrukcijom je predviđena i zamjena energenta za grijanje i hlađenje, odnosno za pripremu tople vode. Tako će električnu energiju zamijeniti plin kao energetski učinkovitija i ekonomičnija opcija.

Podsjećamo, na objektu DV Ružmarin ovog proljeća u zajedničkom projektu ulaganja u dječje vrtiće Grada Splita i resornog Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, obavljeni su radovi sanacije fasade i zamjene dijela stolarije ukupne ugovorene vrijednosti radova 1.208.750,00 kuna.