Počeo Pričigin

0

Nakon lanjske, prisilne COVID-pauze, četrnaesto izdanje Pričigina posjetitelji su dočekali s oduševljenjem, pokazujući još jednom koliko je splitski festival pričanja priča prirastao srcu svoje vjerne publike.

Svoj obol pravom pričiginaškom ugođaju dala je i vremenska prognoza, te su prohladno i burovito vrijeme, jako dobro podsjetili publiku na prijašnja izdanja festivala i hladnoću koja ih je često pratila. Doduše, prethodna su festivalska izdanja održavana u ožujku, tradicionalna na Svjetski dan pripovijedanja, ali osjet temperature sinoć u Ljetnom kinu Bačvice doista nije bio daleko od ožujačke prohladnosti u Domu mladih. Publika se ipak nije dala omesti i s užitkom su pozdravili sve autore i poslušali njihove priče.
Usprkos brojnim izazovima koje nosi organizacija bilo kakvog javnog događanja u vrijeme pandemije, Pričigin je ispunio sva očekivanja publike. Na novoj lokaciji, u predivnom okruženju Ljetnog kina Bačvice program je otvoren pičiginaškim pričama Anele Borčić, Marka Dejanovića, Zorana Krušvara, Jadranke Pintarić, Tee Tulić, Marine Vujičić i Nevena Vulića, pod suverenom moderatorskom palicom Patricije Horvat. Sjajna atmosfera nastavila se s onu stranu ruba pameti, autorskom večeri Emira Imamovića Pirkea, uz moderaciju Renata Baretića.

Druga večer Pričigina započinje sutra u 19.30 na istoj lokaciji. Na programu su Književna pera u službi stranih i domaćih režima, o čemu nam pričaju Dragan Bursać, Boris Dežulović, Zlatko Gall, Saša Ljubičić, Andrea Topić, Silvana Uzinić, a temu moderira Nebojša Lujanović. Nakon književnih pera, slijede gosti iz Slovenije i program Dežela priča (u organizaciji Založbe GOGA iz Novoga Mesta) u kojem će nam pričati Ivana Djilas, Ervin Hladnik Milharčić, Vlado Kreslin i Jedrt L. Maležić, a temu moderira Jedrt Jež Furlan.

Za sve one koji nisu uspjeli kupiti karte za Ljetno kino Bačvice, Pričigin možete pratiti uživo preko kanala: http://www.youtube.com/Pricigin, a za sve one koji imaju karte i dolaze na sutrašnji program, organizatori imaju molbu, ili naredbu, da se odjenu najtoplije i najugodnije moguće, kako bi svi zajedno mogli uživati u sjajnoj večeri. Dobra priča grije, ali dekica glavu čuva!